London Direct

Szállás info

 

A családban való elszállásolás nem csak egy jó módja annak, hogy kíválóan gyakorolja az angol nyelvet természetes környezetben, hanem egy kitűnő alkalom arra is, hogy megismerje a britt kultúrát és szokásokat.
Íme néhány útmutatás, hogy az Ön londoni tartózkodása még élvezetesebb legyen. 

Családi szállás 
A családok gondosan vannak kiválasztva és rendszeresen az iskola saját elszállásolásáért felelős személyzete látogatja azokat. London egy multikulturális város és a családok sokféle etnikai csoportot képviselnek. Ezen családok tagjai vagy az Egyesült Királyságban születtek vagy hosszú évek óta itt élnek, így azok mindegyike folyékonyan beszél angolul.

 

Megérkezés a családhoz
Kérjük, tájékoztassa a családot az érkezés időpontjáról még jóval az érkezés előtt. Ha a repülő késik, vagy ha valamilyen probléma merülne fel a várt időben, kérjük, értesítse a családot a lehető leghamarabb.

A családhoz illetve családtól való el/utazás

A vendéglátó család 20 perc és 1 óra között tömegközlekedéssel kitűnően megközelíthető helyen vannak elhelyezve az iskolátol. A tömegközlekedéshez buszokat, vonatokat vagy földalatti vasutat (Undergorund / Tube) veheti igénybe. London egy nagy város. A legtöbb vendéglátó család lakott területen, csendes övezetben él a 2, 3 vagy 4 zónában.

 

Étkezés
Önellátó: Itt ételt nem szolgálnak fel, de ön használhatja a konyhát saját ételei elkészítésére. Kérje meg a családot, hogy ismertessék önnel, hogy hogyan kell és mikor lehet használni a különböző konyhai berendezéseket.
Bed and Breakfast: Reggelit felszolgálnak. A konyha más időben való használata nem garantált. Kérjük, kérdezze meg a családot a saját otthonukban levő szabályokról.
Félpanzió: Reggelit és vacsorát is felszolgálnak. A konyha más időben való használata nem garantált.


Egy átlagos reggeli a következőkből áll: pirítós vagy gabonatermékek, gyümölcslé, tea vagy a kávé.
A vacsora rendszerint tartalmaz húst és némi zöldséget, rizst, tésztát vagy burgonyát. A vacsora idején a család elvárja, hogy a diák időben érkezzen. A család a lehető legrugalmasabb az időbeosztás tekintetében, de kérjük értesítse őket időben, ha késne, vagy esetleg kihagyná az aznapi étkezést.Kulcsok
Egy kulcsot ingyenesen kölcsönöz a család önnek. A család megbízik önben, hogy rendben gondoskodik majd a házról. Ha elvesztené a kulcsot, a család megkérheti, hogy fizessen egy újabb kulcsmásolásért.

A szobában
A szobának tartalmaznia kell egy ágyat, egy széket, egy lámpát és elég fiókokat az ruhák tárolására. Némely szobában található lesz egy asztal, ahol kényelmesen tanulhat. Kérjük, tartsa rendben saját ágyát és gondoskodjon a saját szobája tisztaságáról. A vendéglátó család heti egyszeri alkolommal kitisztíttatja az ön szobát.

A Fürdőszobában
A legtöbb családban egy-egy fürdőszoba található. Így ön kényelmesen igénybe veheti a kádat vagy zuhanyt a mindennapi tisztálkodásra. Kérjük, ne feledje, hogy a fürdőszobát, zuhanyzót, mosdót és WC-t hagyja tisztán használat után.

 

Fűtés és világítás
Minden ház hálószobájában van elegendő fűtés. Ha esetleg fázna, kérjen további ágytakarót. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a legtöbb britt otthonban a fűtést kikapcsolják késő estétől kora reggelig, illetve nappal munkaidő alatt.

Elektromos berendezések
Az Egyesült Királyság hálózati feszültsége 240 Volt. Az elektromos cikkeket forgalmazó boltokban vásárolni lehet utazási konnektor adaptereket.

Ruhatisztítás
Általában egy mosás hetente az elfogadott. Néhány család megengedi, hogy ön saját maga használhatja a mosógépet.


Látogatók
Ha barátok jönnek látogatni, kérjük, mindig kérdezze meg a családot időben, hogy a látogatás ideje megfelel-e nekik is.

Telefon
Telefonhívás igen költséges lehet az Egyesült Királyságban és a fogadó család csak a bejövő hívásokat engedélyezheti. Feltöltőkártyás vagy előre fizetett telefonkártya illetve feltöltőkártyás mobil SIM kártya széles körben kapható az újságárusoknál és a szupermarketekben, amelyeket regisztráció nélkül megvásárolhat és azonnal használhat.

Távollét
Tájékoztatnia kell a családot, amennyiben távol lenne az egyik napról a másikra, vagy ha később jönne haza a családhoz a szokásosnál. Ha ön esetleg váratlanul eltűnne, a család azonnal felveszi a kapcsolatot az ön iskolájával.

Problémákról
Ha bármilyen probléma vagy nehézség felmerülne a családdal kapcsolatban, kérjük bizalommal forduljon az iskola recepciójához.


Szállás felmondása vagy megváltoztatása
A szállás esetleges változtatásáról, illetve felmondásáról, kérjük, értesítsen minket és az iskolát még mielőtt beszélne a fogadó családdal. Kérjük, adjon egy heti felmondási időt bármely szállásváltoztatás vagy felmondás esetén. Bármely szállásfelmondás és változtatás esetén külön díjat számolunk fel, amennyiben a felmondás oka nem egyértelmű és világos. A szállásdíj visszatérítése korai indulás esetén rendszerint nem lehetséges.

Néhány tipp, hogy jól érezze magát a családban

Kérjük, legyen nyitott gondolkodású.
Legyen barátságos és kommunikatív a családdal.
Tartsa tiszteletbe a családot, és fejezze ki elismerését a segítségükért.